Mikä on Eesti Maja – Viro-keskus?

 

Eesti Maja – Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti ja Viron matkailun edistämiskeskus.

Viro-keskuksessa on mahdollista järjestää näyttelyitä ja musiikkitapahtumia. Tilaa on kokousten, seminaarien ja koulutustilaisuuksien pitämiseen, ja vieraiden on mahdollista käyttää Tuglas-seuran Baltia-kirjaston kokoelmia.

Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiön alaisesta Viron matkailun edistämiskeskuksesta suomalainen kuluttaja saa Viroon matkustamista koskevia tietoa ja neuvoja, Enterprise Estonia taas esittelee suomalaisille sijoittajille Viron sijoitusmahdollisuuksia sekä auttaa virolaisia yrityksiä pääsemään Suomen markkinoille.

"Viro-keskus on taas yksi tärkeä Viron ja Suomen suhteiden suunnannäyttäjä, mutta tämä ei koske vain kulttuurisuhteita: tällä läpimurrolla on paljon suurempi merkitys," kommentoi Eesti Instituutin johtaja Mart Meri Viro-keskuksen avajaissa 17.9.2010. "Helsingin Viro-keskuksesta on puhuttu vuosia, kuten myös Suomi-keskuksesta Tallinnassa. Nyt olemme saavuttaneet ensimmäisen päämäärän," sanoi Meri.

Suomalaisten Viron-ystävien lisäksi Viro-keskus on koonnut ympärilleen myös Suomessa asuvia virolaisia, joita on yli 40 000. Keskuksessa kokoontuu lasten musiikkistudio ja vironkielisiä kerhoryhmiä. Viron kielen kurssit ja erilaiset kulttuuritapahtumat ovat osa Viro-keskuksen ohjelmaa.

Eesti Maja – Viro-keskuksen toimijat:

Tuglas-seura

www.tuglas.fi
info@tuglas.fi
+358 9 6811 430

Viro-instituutti

www.viro-instituutti.fi
info@viro-instituutti.fi
+358 9 669 805

Suomen Viro-yhdistysten liitto

www.svyl.fi
svyl@svyl.fi
+358 40 777 4618

Enterprise Estonia

www.estonia.eu
helsinki@eas.ee
+358 400 799762