Baltia-kirjasto

 

Tuglas-seuran ylläpitämä Baltia-kirjasto on maailman suurin Viron ulkopuolinen Viro-aiheinen kirjasto. Kirjasto pyrkii palvelemaan yhä paremmin sekä paikallisia virolaisia että Virosta kiinnostuneita suomalaisia tarjoamalla koko ajan enemmän uutta virolaista kirjallisuutta. Kirjaston lukusalissa voi lukea mm. tärkeimpiä virolaisia kulttuurilehtiä.

Valtaosa kirjaston aineistosta on vironkielistä, mutta mukana on paljon suomennettua kirjallisuutta. Kaunokirjallisuuden lisäksi kirjaston tärkeä painopistealue on humanistiset tieteet, erityisesti historia. Kirjasto on tutkimuskäyttöön tarkoitetun kirjallisuuden osalta ns. säilyttävä kirjasto ja sen kokoelmat sekä arkisto ovat tutkijoiden käytettävissä.

Kirjakokoelman lisäksi Baltia-kirjasto sisältää lehtikokoelman, elokuvakokoelman, musiikkikokoelman, karttakokoelman, lehtileikekokoelman, osittain digitalisoidun kuva-arkiston sekä useita yhdistysten ja yksityishenkilöiden Viro-aiheisia arkistoja.

Baltia-kirjaston aineisto kuuluu lähes kokonaisuudessaan Helsingin yliopiston kirjaston Helka-tietokantaan. Vuoden 1900 jälkeen painetut kirjat sekä elokuvat ja äänitteet ovat pääsääntöisesti kotiin lainattavissa. Baltia-kirjastosta voi tilata kaukolainoja yliopistonkirjastojen sekä kunnankirjastojen kautta. Kirjaston kokoelmat, lukusali sekä internetyhteydellä varustettu tietokone ovat kaikkien käytettävissä kirjaston aukioloaikoina ma–pe klo 10–17. Henkilökunta opastaa tarvittaessa mielellään tiedonhaussa

Baltia-kirjaston kokoelmat ja ja lukusali ovat kaikkien käytettävissä kirjaston aukioloaikoina: ma–pe klo 10.00–17.00.

Baltia-kirjasto
Viro-keskus, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki
Puh. (09) 6811 4321
sähköposti: baltia-kirjasto@tuglas.fi